RUSIJA POVUKLA DRASTIČAN POTEZ: Tiče se nuklearnog oružja, oglasili se Amerikanci

Novosti online

29. 03. 2023. u 14:14

NAKON što se Rusija prošlog meseca povukla iz sporazuma o kontroli nuklearnog naoružanja Novi START, zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je danas da zvanična Moskva obustavlja razmenu podatka o svojim nuklearnim aktivnostima sa SAD, uključujući i probna lansiranja.

РУСИЈА ПОВУКЛА ДРАСТИЧАН ПОТЕЗ: Тиче се нуклеарног оружја, огласили се Американци

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Sjedinjene Američke Države obavestile su u utorak Rusiju da više neće razmenjivati podatke o svojim nuklearnim snagama, potvrdila je Bela kuća, opisujući ovu promenu kao odgovor na odluku zvanične Moskve da suspenduje svoje učešće u Novom START sporazumu o nuklearnom naoružanju, preneo je Rojters.

U pogledu dogovora zvanične Moskve i Minska o raspoređivanju ruskog nuklearnog naoružanja na teritoriji Belorusije, Rjabkov je rekao da se Rusija nada da NATO shvata koliko je ozbiljna situacija oko planova Rusije da rasporedi svoje nuklearno oružje u Belorusiji.

- Nadajmo se da će članice NATO-a, ali što je najvažnije političari i zvaničnici iz vodećih zemalja NATO-a koji teže globalnom liderstvu na osnovu pravila i paradigmi koje su sami formulisali, adekvatno proceniti koliko je situacija ozbiljna - rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, preneo je TASS.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE - Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega