"DALI SU NAM PVO SISTEM KOJI NE RADI": Zelenski se požalio - "Treba nam 20 baterija 'patriota', možda i to nije dovoljno"

Novosti online

29. 03. 2023. u 10:33

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski je, u pratnji novinara Asošiejted presa, obišao frontove i pogranični region Sumi.

ДАЛИ СУ НАМ ПВО СИСТЕМ КОЈИ НЕ РАДИ: Зеленски се пожалио - Треба нам 20 батерија патриота, можда и то није довољно

Foto: Profimedia/Ilustracija

Za to vreme, ukrajinski predsednik je ponovio ukrajinske zahteve za modernijim naoružanjem, a takođe je rekao da neki elementi koje je isporučio Zapad ne funkcionišu.

- Imamo sjajne odluke o "patriotima", ali ih u stvarnosti nemamo - rekao je on, misleći na obećani sistem protivvazdušne odbrane američke proizvodnje.

Zelenski je rekao da je Ukrajini potrebno 20 baterija sistema "patriot" za zaštitu od ruskih projektila, ali da "ni to možda nije dovoljno" jer nijedna zemlja na svetu nije napadnuta sa toliko balističkih projektila.

Zelenski je dodao da je jedna evropska nacija poslala još jedan sistem protivvazdušne odbrane u Ukrajinu, ali on nije funkcionisao i da su "morali da ga menjaju iznova i iznova". Nije precizirao državu.

Zelenski je takođe ponovio svoj zahtev za borbenim avionima. On se požalio da Ukrajina "još uvek nema ništa kada su savremeni borbeni avioni u pitanju".

Poljska i Slovačka su odlučile da daju Ukrajini borbene avione iz sovjetske ere, ali nijedna zapadna zemlja do sada nije pristala da obezbedi moderne ratne avione, zbog zabrinutosti da bi to moglo da eskalira sukob i izazove u obuci.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE - Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)