NETANJAHU U VELIKOM PROBLEMU: Advokat odbio da ga zastupa na suđenju za korupciju ako ne zaustavi reformu pravosuđa

Đ.G.

27. 03. 2023. u 08:16

ADVOKAT izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, Boaz Ben-Zur, rekao je da neće nastaviti da zastupa svog klijenta na suđenju za korupciju 4000 ako ne zaustavi reformu pravosuđa, izvestio je Tajms of Izrael.

НЕТАНЈАХУ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Адвокат одбио да га заступа на суђењу за корупцију ако не заустави реформу правосуђа

Foto: Printskrin

Ranije je objavljeno da su Netanjahuove najteže optužbe - za primanje mita - iznete u takozvanom "slučaju 4000" o lobiranju interesa najveće telekomunikacione grupe u zemlji Bezek u zamenu za pozitivan stav prema Netanjahuu o kompaniji koju kontrolišu popularni izvor vesti na Internetu Valla!

Advokat Boaz Ben Tzur, ključni član tima za pravnu odbranu premijera Benjamina Netanjahua, navodno je rekao premijeru da neće nastaviti da ga zastupa u predmetu 4000 ukoliko ne zaustavi izdanja za reformu pravosuđa.

Hiljade protesta protiv reforme pravosuđa koju je sprovela Netanjahuova vlada održava se u Izraelu i šire 12. nedelju zaredom. Prema procenama izraelskih medija, prošle nedelje je na ulice izašlo više od 600.000 ljudi.

Predloženi zakon će ograničiti uticaj Vrhovnog suda na proces donošenja osnovnih zakona, omogućiti parlamentarcima da osporavaju odluke ovog suda, a vladi dati kontrolu nad procedurom za imenovanje sudija, kažu demonstranti, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" NA ULICAMA PARIZA - Ponovo masovne demonstracije - francuska prestonica u haosu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri