FRANCUZI U PROBLEMU ZBOG DEMONSTRACIJA: Jelisejska palata potvrdila - kralj Čarls ne ide u Pariz

Đ.G.

24. 03. 2023. u 11:55

JELISEJSKA palata saopštila je u petak da je poseta kralja Velike Britanije Čarlsa Trećeg Francuskoj odložena zbog demonstracija protiv penzione reforme, prenosi Frans pres.

ФРАНЦУЗИ У ПРОБЛЕМУ ЗБОГ ДЕМОНСТРАЦИЈА: Јелисејска палата потврдила - краљ Чарлс не иде у Париз

Foto: Printscreen/Jutjub/The Telegraph

Kako se navodi, poseta britanskog monarha Francuskoj, planirana za 26-29. mart, biće odložena zbog talasa protesta u zemlji protiv povećanja starosne granice za penzionisanje.

Novi datum posete Jelisejskoj palati nije preciziran.

Početkom marta Jelisejska palata je saopštila da će kralj Velike Britanije Čarls Treći doputovati u svoju prvu državnu posetu Francuskoj 26-29. marta. Napomenuto je da poseta odražava „duboke istorijske veze“ između zemalja i da će biti „čast za Francusku“. Bilo je planirano da Makron 27. marta priredi zvaničnu večeru u čast britanskog monarha i njegove supruge Kamile u Versajskoj palati.

Kasnije su mediji objavili da bi program posete kralja Čarlsa Trećeg Francuskoj mogao biti izmenjen, a njegova večera sa predsednikom Emanuelom Makronom, zakazana za ponedeljak, možda neće biti održana u Versajskoj palati zbog demonstracija protiv penzione reforme. Osim toga, francuski sindikat SUD-Rail pozvao je sve da „odu u Versaj” na protest protiv kraljeve posete, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: SITUACIJA SE ZAOŠTRAVA - Policija u Parizu protiv demonstranata koristi suzavac i dimne bombe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu