SVE JE STALO: Opšti štrajk u Grčkoj, ljudi još uvek potreseni prizorima stravičnog sudara vozova prošlog meseca

Srna

16. 03. 2023. u 09:30

U GRČKOJ je danas objavljen opšti štrajk kao odgovor na železničku nesreću koja se desila prošlog meseca, a planirani su brojni protesti širom te zemlje.

СВЕ ЈЕ СТАЛО: Општи штрајк у Грчкој, људи још увек потресени призорима стравичног судара возова прошлог месеца

FOTO: AP/Tanjug

Zbog štrajka otkazani su brojni letovi, trajekti su ostali u lukama, državne bolnice rade samo sa najnužnijim osobljem, obustavljen je javni prevoz, a otkazana je i nastava u školama.

FOTO: AP/Tanjug

Sindikati su se udružili sa Asocijacijama radnika železnica koji su više puta obustavljali rad od 28. februara kad su se sudarili putnički i teretni voz nedaleko od grada Larise na severu Grčke kada je poginulo 57 osoba, a više desetina povređeno.

FOTO: AP/Tanjug

Vlada koja se pre leta suočava sa parlamentarnim izborima saopštila je da će železnički saobraćaj biti obnovljen 22. marta i da će se postepeno puštati u pogon do 11. aprila uz dodatno osoblje koje će biti zaduženo za nadzor bezbednosti i obaveznu kontrolu brzine duž više delova pruge.

Rezultati anketa pokazuju da administracija premijera Kirjakosa Micotakisa ima prednost nad ostalim strankama, ali koja je u proteklih nekoliko sedmica smanjena u odnosu na partiju levog centra Siriza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)