MLADIĆ SLOMIO NOS BIVŠEM MINISTRU: Podignuta optužnica protiv tinejdžera (17), optuženog za napad na Varufakisa

Tanjug

12. 03. 2023. u 19:04

GRČKO tužilaštvo podiglo je danas optužnice za dva krivična dela i dva prekršaja protiv uhapšenog tinejdžera (17) i ostalih koji su učestvovali u napadu na bivšeg ministra finansija Grčke Janisa Varufakisa.

МЛАДИЋ СЛОМИО НОС БИВШЕМ МИНИСТРУ: Подигнута оптужница против тинејџера (17), оптуженог за напад на Варуфакиса

Foto: Profimedia

Optuženi se između ostalog terete za nanošenje teških telesnih povreda i nedozvoljeno nošenje vatrenog oružja, prenosi Katimerini. 

Grčka policija uhapsila je juče tinejdžera (17), jednog od optuženih za napad na Varufakisa, dok je potraga za još dvoje optuženih i dalje u toku.

Ekonomistu, osnivača i lidera levičarske stranke Evropski realistični front za neposlušnost (MeRA25) Janisa Varufakisa je u petak napala i pretukla grupa ljudi u poznatom atinskom kvartu Egzarhija, ispred restorana u kojem je sedeo s prijateljima.

Grupa lica prišla je Varufakisu koji je sedeo u restoranu, počela da ga vređa, gura i na kraju ga napala fizički, preneo je portal Katimerini.

Jedan napadač udario je Varufakisa u lice i naneo mu povredu zbog koje je odveden u bolnicu gde mu je dijagnostikovan prelom nosne kosti.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)