MISTERIJA NARKO-PODMORNICE: Ispod mora pronađen kokain vredan 82 miliona evra - nađena i dva tela

Novosti online

14. 03. 2023. u 09:52

PODMORNICA puna kokaina pronađena je nedaleko od obala Kolumbije, a specijalci su u plovilu pronašli i dva tela.

МИСТЕРИЈА НАРКО-ПОДМОРНИЦЕ: Испод мора пронађен кокаин вредан 82 милиона евра - нађена и два тела

Foto: AP

U podmornici dugoj 15 metara pronađeno je više od 2,6 tona kokaina, vrednosti oko 82 miliona evra.

Tokom pretrage podmornice u nedelju, specijalci su pronašli i dvoje ljudi u teškom stanju i njima je na obližnjem brodu pružena hitna medicinska pomoć.

Vlasti u Kolumbiji pokušavaju da otkriju misteriju narko-podmornice, i sumnjaju da je dvoje ljudi, koji su pronađeni mrtvi u plovilu, preminulo od udisanja toksičnih gasova.

Mediji izveštavaju da je ova podmornica jedna od tri koju su zaplenili kolumbijski zvaničnici, a veruje se da su sve pripadale Revolucionarnim oružanim snagama Kolumbije (FARC).

FARC je bila marksističko-lenjinistička gerilska grupa koja je delovala u Kolumbiji između 1964. i 2017. i pokušala da zbaci vladu i uspostavi komunističku državu. Grupa je bila uključena u trgovinu drogom, iznudu, otmicu i druge kriminalne aktivnosti kako bi finansirala svoju višedecenijsku pobunu.

Navodno, svaka podmornica u njihovom vlasništvu može da ponese i do šest tona kokaina.

Narko-podmornice dizajnirane su tako da mogu da putuju delimično potopljene kako bi se izbeglo otkrivanje radarom i drugom opremom za nadzor.

Često se grade u udaljenim predelima kolumbijske džungle, a njihov dizajn i konstrukcija podrazumevaju visok stepen sofisticiranosti.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)