KIM DŽONG UN ŠALJE VOJSKU NA SELO: Cilj da se što brže oporavi ruralna sredina od nestašica hrane

Đ. G.

12. 03. 2023. u 07:25

LIDER Severne Koreje Kim Džong Un održao je peti prošireni sastanak Centralne vojne komisije (CMC) Radničke partije Koreje (VPK) osmog saziva, na kojem se razgovaralo o pitanjima upućivanja vojnika na gradilišta širom zemlje, zadatak vojske da sprovede partijski plan za ruralni razvoj, prenosi Centralna telegrafska agencija DNRK (CTAC).

КИМ ЏОНГ УН ШАЉЕ ВОЈСКУ НА СЕЛО: Циљ да се што брже опорави рурална средина од несташица хране

Foto: EPA

Saopšteno je da su na sastanku utvrđeni pravci delovanja i konkretni zadaci vojske za ubrzanje razvoja sela, lokalne izgradnje, kao i projekti za mobilizaciju vojnika za izvršavanje ovih zadataka.

Kim Džong Un je napomenuo da je za prosperitet države suočenoj sa izazovima i teškoćama potrebno više napora od vojske.

- Generalni sekretar je napomenuo da vojska, naravno, treba da postane predmet borbe i primer u izgradnji socijalističkog sela... svake godine bez prestanka stvara stvarne objekte prosperiteta koji oduševljavaju ljude -  kaže KCNA u izjavi.

Ranije je objavljeno da je, usred izveštaja o pogoršanju situacije sa hranom u Severnoj Koreji, od 26. februara do 1. marta održan prošireni sastanak sedmog plenuma Centralnog komiteta (CC) Radničke partije Koreje (VPK) na kome su razmotreni rezultati realizacije programa „revolucije na selu“ za 2022. i aktuelni zadaci za tekuću godinu.

Na plenumu je Kim Džong Un održao završnu reč o „hitnim zadacima” u poljoprivredi za ovu godinu i dugoročnim ciljevima razvoja industrije. Naložio je da se eliminišu faktori koji negativno utiču na poljoprivredu, da se povećaju prinosi useva, unapredi sistem za navodnjavanje i nabavka najsavremenija poljoprivredna oprema.

Saopšteno je i o početku izgradnje nove ulice u Pjongjangu i izgradnji stambenih objekata za 10.000 stanova u metropolitanskoj oblasti Hvasong, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: "GRAD SVETLOSTI" PREKRIVEN SMEĆEM - Nastavlja se štrajk komunalnih radnika u Parizu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave