KINA TRAŽI DA AMERI "PRITISNU KOČNICU" Stigao odgovor Bele kuće

Tanjug

07. 03. 2023. u 18:55

Bela kuća ne želi promenu u odnosima između SAD i Kine, uključujući i odnose po pitanju Tajvana, izjavio je danas portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

КИНА ТРАЖИ ДА АМЕРИ ПРИТИСНУ КОЧНИЦУ Стигао одговор Беле куће

Foto: Jutjub/CGTN

On je tako odgovorio kineskom ministru spoljnih poslova Ćinu Gangu, koji je upozorio Vašington da treba da promeni svoj "iskrivljeni" pogled i da ne rizikuje konflikt, preneo je Rojters.

- Želimo strateško takmičenje sa Kinom. Ne tražimo konflikt. Cilj nam je da se takmičimo, da pobedimo i apsolutno želimo da zadržimo relacije na tom nivou - poručio je Kirbi.

Ćin je ranije danas kazao da je politika Vašingtona prema Kini "potpuno odstupila od racionalnog i zdravog puta", preneo je AP.

- Ako SAD ne pritisnu kočnicu, već nastave da idu pogrešnim putem, nikakva zaštitna barijera ne može sprečiti iskakanje iz šina i sigurno će doći do sukoba i konfrontacije - rekao je kineski ministar.

Ćin je naveo da je "takvo rivalastvo bezobzirno kockanje, pri čemu su ulozi fundamentalni interesi dva naroda, pa čak i budućnost čovečanstva".


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)