DŽONSON ZNAO DA KRŠI PRAVILA: Partigejt nije bio slučajan, saopštio Britanski parlament

A. V. V.

03. 03. 2023. u 16:08

DOKAZI ukazuju da su kršenja antikovid pravila bila "jasna" tadašnjem premijeru Borisu Džonsonu, saopštila je Komisija Donjeg doma britanskog parlamenta koja istražuje aferu Partigejt.

ЏОНСОН ЗНАО ДА КРШИ ПРАВИЛА: Партигејт није био случајан, саопштио Британски парламент

Foto AP

Džonson je kazao da istraga o tome da li je lagao poslanike negirajući Partigejt pokazuje da "nije iskazao nikakvo nepoštovanje prena parlamentu".

Ovo saopštenje došlo je pošto je objavljeno da će Komisija, od 20. marta, predočiti dokaze pred komitetom povodom istrage da li je lagao parlament, preneo je "Independent". "Dokazi čvrsto ukazuju da su kršenja antikovid pravila bila očigledna gospodinu Džonsonu u vreme kada je prisustvovao okupljanjima (u vladinim objektima)", navela je Komisija.

U izveštaju se navodi i da postoje dokazi da "oni koji su savetovali Džonsona šta da kaže novinarima i parlamentu, i sami su se mučili da utvrde da su neki skupovi bili u skladu sa pravilima".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina