"ZAPADNE ZEMLJE ĆE SAME UNIŠTITI UKRAJINU" Kelin: Tenkovi nisu pretnja po Rusiju, ali postoji nešto što jeste

Novosti online

03. 03. 2023. u 08:25

TENKOVI koje Zapad isporučuje Ukrajini nisu pretnja po Rusiju, za razliku od oružja dalekog domet koje je obećao London, izjavio je ruski ambasador u Velikoj Britaniji Andrej Kelin.

ЗАПАДНЕ ЗЕМЉЕ ЋЕ САМЕ УНИШТИТИ УКРАЈИНУ Келин: Тенкови нису претња по Русију, али постоји нешто што јесте

Foto EPA/AP

 - Ne mislim da će to biti ozbiljna pretnja po nas. Pretnja je oružje dalekog dometa, jer oružje dalekog radijusa može da dosegne ciljeve na teritoriji Rusije. Međutim, zemlje su se uzdržale od isporuka (takvog oružja) ili saopštavaju da će se uzdržati. Samo Velika Britanije direktno kaže da planira da pošalje oružje dalekog dometa ukrajinskoj vojsci. Sigurni smo da će se to oružje koristiti protiv civilnih ciljeva - rekao je Kelin u intervjuu za TV „Al Džazira“.

Diplomata je podsetio da se sistemi koje je Zapad već predao Kijevu koriste za granatiranje civilnih objekata u Donbasu.

Prema njegovim rečima, da bi izbegla takvu pretnju, Rusija će biti prinuđena da napreduje po dubini ukrajinske teritorije, pomerajući dalje liniju fronta.

 - Na taj način, zapadne zemlje će same uništiti Ukrajinu - dodao je ambasador.

Kelin je, takođe, negirao da Kina šalje oružje Rusiji, istakavši da Moskva ima dovoljno svog naoružanja i da je ruski potencijal u tom smislu ogroman.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKI TENKOVI T-90M DEJSTVUJU U DONBASU: Pogledajte snimke Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri