AMERIČKO ORUŽJE U UKRAJINSKIM RUKAMA ČINI ČUDA: "DŽavelin" osvaja Marinku (VIDEO)

Novosti onlajn

02. 03. 2023. u 17:49

JEDAN ukrajinski vojnik uništio je čak pet ruskih tenkova u jednom danu koristeći protivtenkovski ručni raketni bacač "Džavelin", saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo odbrane.

АМЕРИЧКО ОРУЖЈЕ У УКРАЈИНСКИМ РУКАМА ЧИНИ ЧУДА: Џавелин осваја Маринку (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

On je ovaj podvig postigao tokom ruskog napada na ukrajinsku 79. vazdušno-jurišnu brigadu u blizini grada Marinka, u Donjecku.

Ukrajinski padobranac uspeo je da uništi pet tenkova i tri borbena vozila pešadije uz pomoć američkih protivtenkovskih projektila "Džavelin", saopštila je brigada, a prenosi Daily mail.

Na snimku se vidi kako rakete pogađaju ruske tenkove, koji potom eksplodiraju i gore, piše Jutarnji list.

SAD su naoružale Ukrajinu sa oko 8.500 projektila "Džavelin" od početka ruske invazije prošlog februara. Rakete Koplja, koje se smatraju moćnim protivtenkovskim oružjem koje se lansira sa ramena, postale su ključni deo odbrane zemlje početkom rata.

- Američko oružje u ukrajinskim rukama čini čuda - saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo odbrane.

Na osnovu snimka nije moguće sa sigurnošću utvrditi kada je došlo do udara, ali se pojavilo u trenutku kada stižu izveštaji da Rusi pokušavaju da napreduju na Marinku u nastojanju da uspostave kontrolu nad regionom.

Ruski izvor vesti Readovka insistira da su invazione snage konsolidovale svoje pozicije južno od Marinke i da ne pominju gubitke.

Tvrdnje Ukrajine tek treba da budu nezavisno proverene, ali snimci objavljeni u sredu pokazuju dve različite formacije brda koje podsećaju na one koje se vide oko Marinke.

Marinka, inače, trpi višestruke napade ruskih snaga i praktično je sravnjena sa zemljom.

BONUS VIDEO: OVAKO RUSI NAVODE DRONOVE KAMIKAZE NA NEPRIJATELjSKE POLOŽAJE - Novi snimak MO Rusije iz borbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!