"ŠTA JE 14.000 GRANATA? TOLIKO TROŠIMO ZA TRI DANA": Ukrajinski general o problemu sa kojim se suočava vojska

Novosti online

02. 03. 2023. u 17:19

UKRAJINSKI general Viktor Nazarov rekao je da je oko 50.000 ukrajinskih vojnika već obučeno na Zapadu u skladu sa standardima NATO-a.

ШТА ЈЕ 14.000 ГРАНАТА? ТОЛИКО ТРОШИМО ЗА ТРИ ДАНА: Украјински генерал о проблему са којим се суочава војска

Foto: Jutjub/TSN/Profimedia/Ilustracija

- Mislim da je u pitanju oko 50.000 - rekao je general, odgovarajući na pitanja za Špigl.

Prema njegovim rečima, u proteklih šest meseci stvoren je sistem u kome vojska, "obučena od zapadnih partnera", sama dobija mogućnost da sprovodi obuku drugih vojnih lica.

General je istakao da, kako pokazuje praksa, ukrajinski vojnici savladavaju različite tipove naoružanja "za relativno kratko vreme".

Odgovarajući na pitanje o poteškoćama koje se javljaju, Nazarov je naveo da su neki od sistema naoružanja koji se isporučuju Ukrajini prilično stari i zahtevaju tehničke popravke pre puštanja u rad.

- Ponekad nedostaje tehnička dokumentacija ili tek treba da bude prevedena - dodao je on.

Istovremeno, najteže pitanje je pitanje municije, dodao je Nazarov, koga Špigl naziva vojnim savetnikom glavnokomandujućeg ukrajinskih trupa Valerija Zalužnog.

- Municija naših zapadnih partnera je efikasna i moćna, ali je njihova količina mnogo manja od onoga što nam je potrebno. Zato Rusi imaju prednost u vatrenoj moći u oblastima kao što je Bahmut. Zapadna štampa je objavila da se u Sjedinjenim Državama proizvodi 14.000 155-milimetarskih granata mesečno. Sada je planirano povećanje proizvodnje na 90.000. Šta je 14.000 granata? Toliko trošimo za tri dana - rekao je ukrajinski general.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI T-90M DEJSTVUJU U DONBASU - Pogledajte snimke Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024