NEMA POVRATKA NA STARO: Kakvi će biti odnosi NATO-a i Rusije?

Novosti onlajn

28. 02. 2023. u 16:04

NAKON okončanja sukoba u Ukrajini, odnosi između NATO-a i Rusije neće se vratiti u normalu, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na samitu u Helsinkiju.

НЕМА ПОВРАТКА НА СТАРО: Какви ће бити односи НАТО-а и Русије?

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

Generalni sekretar je istakao da je najveća opasnost u ovoj situaciji okončanje neprijateljstava u korist Moskve, a ne eskalacija sukoba zbog snabdevanja Kijeva naoružanjem. Dakle, da Zapad pomaže Ukrajini nije samo „moralno ispravno“ – to je i „u interesu“ njene bezbednosti.

Generalni sekretar je naglasio da kada neprijateljstva prestanu, NATO mora da spreči ponavljanje sukoba i „razbije začarani krug ruske agresije“.

- Postoje strahovi da naša podrška Ukrajini povećava rizik od eskalacije. Ali... sada nema opcija bez rizika. Neka niko ne sumnja: najveći rizik je ako predsednik Putin pobedi u Ukrajini - istakao je on.

Stoltenberg je napomenuo da će Zapad raditi na tome da pomogne Ukrajini da obuzda Rusiju i da stvori „dugoročne mehanizme bezbednosti“ za Kijev.

- Moramo priznati da okončanje (ovog sukoba) neće značiti da se naši odnosi s Rusijom vraćaju u normalu. Nema povratka - zaključio je Stoltenberg.

BONUS VIDEO: VATRA SA "ADMIRALA GORŠKOVA" - Ruska fregata ispaljuje projektile tokom vežbi u Indijskom okeanu

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar