TO MOŽE PROMENITI TOK RATA U UKRAJINI: Britanski general o glavnom adutu Rusije

Novosti online

26. 02. 2023. u 11:18

JAČANjE uloge Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije moglo bi da promeni tok rata u Ukrajini, rekao je penzionisani britanski general ser Ričard Barons za list Dejli star.

ТО МОЖЕ ПРОМЕНИТИ ТОК РАТА У УКРАЈИНИ: Британски генерал о главном адуту Русије

Foto: Gov.uk/Profimedia/Ilustracija

Prema rečima vojnog eksperta, ruske Vojno-kosmičke snage su do tada bile nedovoljno zastupljene u borbama, ali bi upotreba aviona i helikoptera, u kombinaciji sa velikim brojem projektila, mogla da ošteti ukrajinski sistem PVO i utiče na situaciju na frontu.

- Jedina stvar koja je trenutno drugačija je osećaj da Rusija stacionira mnogo vazdušnih sredstava u dometu Ukrajine, kako aviona, tako i borbenih helikoptera - rekao je penzionisani general.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su lovački avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili ukrajinske avione Su-24 i MiG-29 u rejonima naselja Rozovka i Dimitrov Donjecke Narodne Republike.

BONUS VIDEO: SU-25 PONOVO U AKCIJI - Pogledajte dejstvo para ruskih lovaca-bombardera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!