"JEDINI CILJ ZAPADA JE PODELA RUSIJE": Putin o mogućim dramatičnim promenama - Hoće da stvore posebne narode umesto Rusa

Novosti online

26. 02. 2023. u 09:23

RUSIJA je primorana da se vrati razmatranju pitanja o nuklearnom potencijalu Velike Britanije i Francuske, jer je NATO pokazao da prestavlja vojni, a ne politički blok, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

ЈЕДИНИ ЦИЉ ЗАПАДА ЈЕ ПОДЕЛА РУСИЈЕ: Путин о могућим драматичним променама - Хоће да створе посебне народе уместо Руса

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Mi smo u svoje vreme išli na to da ih "stavimo u zagrade", imajući u vidu i smanjivanje tenzija, i to da je NATO proglasio sebe gotovo demilitarizovanom organizacijom, govorili su da su oni pre politička organizacija nego vojni blok. A kako nije vojni blok? Vidimo šta se događa. Zbog toga smo prosto primorani da se vratimo razmatranju te teme kao centralne - rekao je Putin u emisiji Pavla Zarubina "Moskva. Kremlj. Putin" na televizijskom kanalu "Rusija 1".

On kaže i da su planovi Zapada da podeli Rusiju dokumentovani, i da je to njihov jedini cilj. Prema rečima ruskog predsednika, ako se Moskva ne meša u politiku zapadnih zemalja, sudbina naroda Rusije mogla bi se dramatično promeniti, a pre svega, sudbina ruskog naroda.

- Ne znam ni da li takva etnička grupa kao što je ruski narod može da opstane u obliku u kojem postoji danas - naglasio je Putin.

On kaže da je Zapad umesto jedinstvenog ruskog naroda želeo da stvori "Moskovljane, Uralce i tako dalje".

Ruski predsednik je naglasio da se Rusija ne protivi učešću zemalja NATO-a u diskusiji o Sporazumu o straštekom ofanzivnom naoružanju, iako one formalno nisu učesnice tog dokumenta.

- NATO je izdao saopštenje u vezi s tim i istovremeno se prijavio za nekakvu diskusiju o tom pitanju. Ako je tako, onda, izvolite, mi se ne protivimo, neka učestvuju u toj diskusiji - rekao je Putin.

On je istakao da ne može da zamisli da američki vojnici kontrolišu nuklearne objekte Rusije dok, istovremeno, podržavaju kijevski režim.

- Pored svega ostalog, kada rade to što rade danas u Ukrajini, ja prosto ne mogu da zamislim da američki vojnici šetaju po našim nuklearnim objektima. To je prosto smešno - naglasio je Putin.

Ruski predsednik je, u vezi s odlukom Rusije da suspenduje svoje učešće u Sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju sa SAD, naglasio da je Rusija dužna da štiti svoju bezbednost i stratešku stabilnost.

- Njihova je stvar šta će da razumeju, a šta neće, mi ne možemo u njihovu glavu da uđemo. Mi shvatamo ono što mi moramo da radimo. A moramo da čuvamo svoju zemlju, da zaštitimo bezbednost, stratešku stabilnost - naglasio je Putin.

Predsednik Rusije je 21. februara tokom obraćanja Federalnoj skupštini Rusije objavio da Rusija suspenduje svoje učešće o Sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je izrazio žaljenje u ime Alijanse zbog takve odluke Rusije i pozvao je da je preispita.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PODRŠKA OD TERMINATORA - Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (9)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!