ZELENSKI MARŠIRA NA KRIM: Ukrajinski predsednik je najavio pripreme za napad na poluostrvo

P. Z. S. / ria.ru

24. 02. 2023. u 20:38

PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski je na konferenciji za novinare u petak najavio slanje boraca Oružanih snaga Ukrajine u inostranstvo da se pripreme za zauzimanje Krima.

ЗЕЛЕНСКИ МАРШИРА НА КРИМ: Украјински председник је најавио припреме за напад на полуострво

Foto: Profimedia/Printskrin/google maps


-Preduzimaju se vojni koraci, mi se spremamo za njih. Mi smo psihički pripremljeni. Pripremamo se tehnički, naoružanjem, snagama, formiramo brigade, formiramo ofanzivne jedinice raznih vrsta i tipova, šaljemo ljude na obuku ne samo u Ukrajini, znate, već i u drugim zemljama, rekao je on.

Početkom februara, vršilac dužnosti načelnika MUP-a Ukrajine Igor Klimenko saopštio je da su kijevske vlasti počele da formiraju jurišne brigade za zauzimanje Krima i Donbasa. Prema njegovim rečima, projekat je nazvan „Ofanzivna garda“.

Pretpostavlja se da će osnovu jedinica činiti aktivni i bivši vojni, graničari i policajci sa značajnim borbenim iskustvom.

Posle početka specijalne operacije, kijevske vlasti su više puta najavljivale planove za pokretanje ofanzivne operacije na poluostrvu, uključujući i izveštaje o novim isporukama zapadnog naoružanja.

Na Krimu su takvi pokušaji nazvani samoubilačkim, uz napomenu da je jednostavno nemoguće oduzeti deo teritorije moćnoj nuklearnoj sili.

BONUS VIDEO - PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)