NATO OPET U PROBLEMU: Stoltenberg se požalio - Snabdevanje Ukrajine municijom nije održivo, troše mnogo

Novosti online

23. 02. 2023. u 14:01

GENERALNI sekretar NATO-A Jens Stoltenberg rekao je da zapadno snabdevanje municijom nije održivo, jer je potrošnja mnogo velika, prenosi Skaj njuz.

НАТО ОПЕТ У ПРОБЛЕМУ: Столтенберг се пожалио - Снабдевање Украјине муницијом није одрживо, троше много

FOTO: AP/Tanjug

Stoltenberg je rekao da sukob u Ukrajini sada postaje "bitka logistike", tako da saveznici Ukrajine moraju da pojačaju proizvodnju.

- Jedini način da održimo našu podršku Ukrajini je da uradimo ono što smo sada počeli da radimo, a to je da se angažujemo sa odbrambenom industrijom kako bismo bili sigurni da saveznici potpisuju dugoročne ugovore - dodaje on.

Međutim, on insistira da će NATO stajati uz Ukrajinu "koliko god bude potrebno“.

- Ne možemo dozvoliti da Putin pobedi u Ukrajini – to će biti tragedija za Ukrajince, ali će biti opasno za nas - kaže on.

Na pitanje da li će Ukrajini biti dozvoljeno da se pridruži odbrambenom vojnom savezu, Stoltenberg odgovara da je stav NATO-a nepromenjen.

- Ukrajina će postati članica NATO-a, ali je sada glavni fokus da se osigura da Ukrajina prevlada kao suverena, nezavisna nacija u Evropi - dodaje on.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)