ZELENSKI ODUSTAJE OD BAHMUTA? Ukrajinske snage neće braniti grad po svaku cenu

Novosti online

19. 02. 2023. u 22:17

UKRAJINSKE snage ne nameravaju da brane Bahmut (Artjomovsk) po svaku cenu i do poslednjeg vojnika, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

ЗЕЛЕНСКИ ОДУСТАЈЕ ОД БАХМУТА? Украјинске снаге неће бранити град по сваку цену

Foto AP

-Ovo nije naročito veliki grad. Zapravo, kao i mnogi drugi... u Donbasu. Važno nam je da ga branimo, ali ne po svaku cenu i da svi poginu. Borićemo se dokle god je razumno. Rusi zatim žele dalje do Kramatorska i Slavjanska, do granica Donbasa i do Dnjepra, ako uspeju. Mi pružamo otpor, a u međuvremenu pripremamo sledeću kontraofanzivu“, rekao je Zelenski u intervjuu za italijanske medije.

Komentarišući izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona da ne želi da vidi Rusiju „razorenu“, Zelenski je rekao da francuski lider „gubi vreme“.

-Biće to beskorisni dijalog, Makron zapravo gubi vreme. Došao sam do zaključka da nemamo moć da promenimo poziciju Rusije. Ako su odlučili da se izoluju u snu o obnavljanju stare sovjetske imperije, mi tu ništa ne možemo da uradimo, to je njihova stvar da li će sarađivati ili ne sa zajednicom naroda na osnovu međusobnog poštovanja“, rekao je Zelenski, prenosi „Korijere dela sera“.

Foto AP

Makron je ranije u intervjuu za francuske medije izjavio da Pariz nikada nije želeo da Rusija bude uništena i da nikada neće podržati takav stav, za razliku od niza istočnoevropskih država.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara 2022. objavio o početku vojne operacije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!