ZAŠTO NATO ZEMLJE JOŠ NISU PREDALE MiG-29 KIJEVU: Ždanov ukazao na neočekivan razlog za odlaganje

P. Z. S./ unian.net

18. 02. 2023. u 16:58

VOJNI ekspert Oleg Ždanov ukazao je na mogući razlog zašto Ukrajina od saveznika nije dobila višenamenske lovce MiG-29 četvrte generacije.

ЗАШТО НАТО ЗЕМЉЕ ЈОШ НИСУ ПРЕДАЛЕ МиГ-29 КИЈЕВУ: Жданов указао на неочекиван разлог за одлагање

Foto: Printscreen Yutube


-Ni slovački ni poljski migovi još nisu predati, rekao je on, napominjući da su ranije svi bili sigurni da su Oružane snage Ukrajine dobile ove letelice još u leto 2022. godine.

-Mislili smo da su prebačeni na leto... Ali, kako kažu, verujte - ali proverite. U euforiji niko nije počeo da proverava. Ali ispostavilo se da slovački MiG-ovi još nisu prebačeni u Ukrajinu. I još pregovaramo da ih predamo, dodao je on.

Ždanov ne isključuje da je verovatan uzrok i problem, zbog kojeg lovci nisu predati Ukrajini, opremanje aviona avionikom jedne izraelske kompanije.


HOĆE LI UKRAJINA DOBITI MIG-29 – ŠTA JE SAOPŠTENO

Podsetimo, 10. februara je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na samitu u Briselu zvanično zatražio od Slovačke transfer lovaca MiG-29. Sada će Slovačka početi pregovore sa Evropskom komisijom o refundaciji ove vojne pomoći.

Kasnije je poljski predsednik Andžej Duda rekao da ukrajinski piloti gotovo svakodnevno lete avionima MiG-29 i da bi Poljska mogla da ih prenese mnogo ranije od drugog naoružanja.

BONUS VIDEO - VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije