"BERLUSKONI LJUBI PUTINOVE OKRVAVLJENE RUKE": Reakcija iz Ukrajine na izjavu Kavaljera

NA jučerašnju izjavu Silvija Berluskionija lidera Forca Italije da je on "predsednik Vlade nikada ne bi otišao da razgovara sa Zelenskim jer prisustvujemo pustošenju njegove zemlje, masakru vojnika i civila" i da "nije trebalo da napadne Donbas" trese se doslovno Italija ali i EU i svetska štampa.

БЕРЛУСКОНИ ЉУБИ ПУТИНОВЕ ОКРВАВЉЕНЕ РУКЕ: Реакција из Украјине на изјаву Каваљера

Foto: AP

Oglasili su se zvaničnici iz Vlade Vladimira Zelenskog na tu izjavu "Berluskoni je agitator vip koji reaguje u okviru ruske propagande, menja italijansku reputaciju sa svojim prijateljstvom sa Putinom. Negove reči su šteta za Italiju", izjavio je savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak. Veoma opora reakcija stiže i od ukrajinskog portparola Ministarstva Spoljnih poslova Olega Nikolenka, u istom stilu da je reč o ljubljenju Putinovih okrvavljenih ruku. 

Ali iz Kijeva stiže odmah i pohvala izjavi premijerke Đorđe  Meloni koja je usledila odmah nakon Berluskonijeve da se u Vladi potvrđuje nepokolebljiva podrška Ukrajini. Danas je takav stav potvrdio i italijanski ministar Inostranih poslova Antonio Tajani, objasnivši da je "stav Vlade uvek isti, a Berluskoni je čovek  mira, nije naravno promenio svoj stav i podršku Ukrajini, Nato i Zapadu, mi smo glasali uvek na isti način i tako i nastavljamo". U pirlog tome se oglasio i italijanski ministar za Odbranu Guido Kroseto "o italijanskom stavu nema bilo kakve diskusije".

Italijanska opozicija ima bezbroj pitanja i sumnji da li ovakav Berluskonijev stav udaljava Italiju od EU, da li je sa njim saglasna i premijerka, a sa evopskih strana oglasio se između ostalih komesar za Ekonomiju EU Paolo Đentiloni sa obrazloženjem da treba da gledamo "samo činjenice i odluke Vlade koje su do sada bile veoma saglasne i pozitivne u podršci zajedničkom evropskom stavu o Ukrajini". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom