ZAPAD SPREČAVA SAVEZ NEMAČKE I RUSIJE Lavrov: "Previše je jak, zato su i digli u vazduh "Severni tok"

Novosti onlajn

12. 02. 2023. u 17:12

ZAPAD sprečava zbližavanje Nemačke i Rusije jer se smatra da je takav savez previše moćan, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

ЗАПАД СПРЕЧАВА САВЕЗ НЕМАЧКЕ И РУСИЈЕ Лавров: Превише је јак, зато су и дигли у ваздух Северни ток

FOTO: Tanjug/AP

- Podlost zapadnih političara je dobro poznata. Plan koji se sprovodi kroz „huškanje“ Ukrajine protiv Rusije i vođenje preko Ukrajine rata celog Zapada protiv Rusije, u velikoj meri ima za cilj sprečavanje novog zbližavanja Nemačke i Rusije - rekao je on.

Prema rečima Lavrova, uvek kad su istorijski zaokreti na evroazijskom kontinentu stvorali Rusiju i Nemačku saveznicima, njihov uticaj je naglo rastao.

- Mnogima se nije dopalo rusko-nemačko zbližavanje kako uoči Prvog svetskog rata tako i između Prvog i Drugog svetskog rata. Zapadne zemlje su otvoreno pripremale Nemačku za rat protiv SSSR-a, potpisujući sa njom pakt o nenapadanju 1938-1939. godine. I kada smo 1939. godine bili primorani da potpišemo isti takav pakt, rekli su da je to razlog za pokretanje Drugog svetskog rata - dodao je on.

Po njegovom mišljenju, "Severni tok 1" i "Severni tok 2" su dignuti u vazduh upravo da bi se sprečilo jačanje saveza Rusije i Nemačke, uključujući i u sferi energetike.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:VEŽBE U RATNIM USLOVIMA - Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana