ŠTA SU KINEZI OSMATRALI IZNAD AMERIKE? Šef Pentagona potvrdio mračne slutnje - otkrivena "meta" špijunskog aerostata

Novosti online

04. 02. 2023. u 22:30

AMERIČKI sekretar za odbranu Lojd Ostin potvrdio je da je vojska SAD, po naređenju predsednika Džoa Bajdena, u subotu oborila kineski balon.

ШТА СУ КИНЕЗИ ОСМАТРАЛИ ИЗНАД АМЕРИКЕ? Шеф Пентагона потврдио мрачне слутње - откривена мета шпијунског аеростата

Foto: Profimedia/Ilustracija/Printscreen/Google Maps

Ostin navodi da je kineska letelica korišćena za nadgledanje američkih strateških objekata.

- Danas popodne, po nalogu predsednika Bajdena, američki borbeni avion uspešno je oborio balon na velikoj visini, u vazdušnom prostoru iznad obala Južne Karoline - rekao je šef Pentagona.

Kako je Ostin primetio, "aerostat je korišćen za nadgledanje strateških objekata koji se nalaze na kontinentalnom delu Sjedinjenih Država".

Prema njegovim rečima, Bajden je tražio da balon bude oboren, ali da se izbegne rizik po civilno stanovništvo.

U skladu sa predsedničkim dekretom, Ministarstvo odbrane je razvilo opciju za bezbedno uništavanje balona, uz pažljivo praćenje njegove putanje i aktivnosti, dodao je američki ministar odbrane.

BONUS VIDEO: SNIMCI PADA METEORA - Vatreni trag na nebu iznad Krasnojarska

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...