NEMAČKI MINISTAR ODBRANE JURI NA LEOPARDU 2: Kada će početi i kakava će biti obuka ukrajinskih snaga (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

01. 02. 2023. u 18:04 >> 18:21

OBUKA ukrajinskih vojnika na tenkovima leopard počeće u bliskoj budućnosti u nemačkom Minsteru, to neće biti kompletan kurs, već samo obuka u najosnovnijim veštinama, rekao je novinarima nemački ministar odbrane Boris Pistorijus.

НЕМАЧКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ ЈУРИ НА ЛЕОПАРДУ 2: Када ће почети и какава ће бити обука украјинских снага (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija


-Ovo, naravno, neće biti kompletna obuka kroz koju prolaze naši vojnici. Ali drugačije neće ići. Biće to obuka tokom koje će dobiti najneophodnije veštine. To će se održati u Minsteru, baš kao u slučaju sa obukom na BMP Marder. I ona će početi vrlo brzo, rekao je Pistorijus novinarima nakon posete tenkovskom bataljonu u Augustdorfu u Severnoj Rajni-Vestfaliji. Komunikaciju sa novinarima direktno je prenosio nemački kanal Feniks.

Nemačka vlada je ranije saopštila da je donela odluku da u Ukrajinu prebaci nemačke tenkove leopard 2. Nemačka namerava da formira dva tenkovska bataljona.

U prvoj fazi planiraju da obezbede četu od 14 tenkova iz rezervi Bundesvera. Pored toga, predstavnik nemačkog kabineta ministara rekao je novinarima da će Berlin dati dozvolu za reeksport nemačkih tenkova leopard 2 u Ukrajinu onim zemljama koje planiraju takve isporuke iz svojih zaliha.

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus, tokom posete poligonu Avgustdorf u sredu, odlučio je da se provoza na glavnom borbenom tenu nemačkog Leopard 2 tip A6.

Video sa snimkom Pistorijusa kako ulazi u tenk i zatim se vozi po poligonu objavio je zvanični nalog nemačkog Ministarstva odbrane na svom Tviteru.

"68 km/h - Ministar odbrane Boris Pistorijus dobio je lični utisak danas u Avgustdorfu. Terensko putovanje na Leopardu 2A6", potpisala je pres-služba Ministarstva odbrane objavljen video snimak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI HAOS NA BLISKOM ISTOKU: Vojna baza dignuta u vazduh, ima mrtvih - Oglasili se Amerika i Izrael (VIDEO)