"TREBA RADITI NA ZBLIŽAVANJU NAŠIH NARODA": De Golov unuk - Zapad ne razume Rusiju...

Novosti online

31. 01. 2023. u 15:14

NA ZAPADU loše poznaju istoriju i kulturu Rusije, zbog čega imaju pogrešno mišljenje o Rusima, izjavio je Pjer de Gol, unuk bivšeg predsednika Francuske Šarla de Gola.

ТРЕБА РАДИТИ НА ЗБЛИЖАВАЊУ НАШИХ НАРОДА: Де Голов унук - Запад не разуме Русију...

Foto: Jutjub/LCI

- Čini mi se da Zapad loše poznaje Rusiju, loše poznaje ruski narod i loše poznaje rusku kulturu. Na tome treba raditi radi zbližavanja naših naroda, jer je neophodno da se vratimo miru. A to je moguće postići zajedničkim radom, borbom protiv lažnih vesti i pogrešne predstave o Rusiji koja je nastala na Zapadu - rekao je on.

Pjer de Gol je podsetio da se u vreme Drugog svetskog rata francuski puk „Normandij – Neman“ borio na teritoriji Rusije zajedno sa sovjetskim vojnicima protiv zajedničkog neprijatelja.

- To je veoma važan događaj u svetskoj istoriji, koji je imao neposredne veze s mojim dedom. To je zajednički zapadni odred u Rusiji koji je učestvovao u borbi protiv nacista. I to je moćni simbol prijateljstva Rusije i Francuske i onih žrtava koje su podnele obe zemlje u borbi protiv zajedničkog neprijatelja - rekao je sagovornik Sputnjika.

Prema njegovim rečima, taj simbol prijateljstva treba negovati.

- To je deo naše istorije, naše zajedničke sudbine, mislim da to treba navoditi kao primer, to je veoma važno za našu zemlju. Mislim da moramo da podsetimo buduće generacije čemu vodi loše poznavanje istorije - naglasio je Pjer de Gol.

BONUS VIDEO: ŠOK NA MAJORCI: Žitelji španskog ostrva iznenađeni neuobičajenim snežnim padavinama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024