MILANOVIĆ O NEMAČKIM TENKOVIMA U UKRAJINI: Neće se tamo bolje provesti nego prošli put

Novosti online

30. 01. 2023. u 18:09

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović ponovo je danas govorio o ratu u Ukrajini i stanju u hrvatskoj vojsci i poručio da je, kako je naveo, "ovo što kao kolektivni Zapad radimo (u Ukrajini) nemoralno", da je njegov zadatak da Hrvatsku drži dalje od toga, jer bilo kakvo učešće u tome je, ističe, smrtno opasno.

МИЛАНОВИЋ О НЕМАЧКИМ ТЕНКОВИМА У УКРАЈИНИ: Неће се тамо боље провести него прошли пут

Foto: EPA/FILIP SINGER

Milanović je u Petrinji na ispraćaju novog kontigenta hrvatske vojske u misiju NATO u Litvaraniji, rekao da je protiv da se Ukrajini šalju bilo kakva ubojna sredstva, jer to produžava rat.

- Koji je cilj? Raspad Rusije, promena vlasti? Govori se i o kidanju Rusije. Ovo je manično. Mi i Srbi smo se manje mrzili. Kod nas je bio puno strašniji rat nego u Ukrajini. Protiv toga sam da se šalju ubojna sredstva - kazao je Milanović. 

Pitao je koji je cilj ovog rata i odgovorio da je to rat protiv nuklearne sile koja ratuje u drugoj zemlji.

- Da li postoji konvencionalan način da se pobedi takva zemlja? Ko plaća cenu? Evropa, Amerika plaća najmanje - izričit je hrvatski predsednik.

Rusima je, naveo je ovo kao Meksiko ili kao Kanada.

- Ovo je stvarno i opasno - rekao je Milanović.

Kaže da nijedan američki tenk neće otići godinu dana u Ukrajinu.

- Sve nemačke tenkove ćemo tamo poslati - rekao je i istakao da se nemački tenkovi u Ukrajini "neće bolje provesti tamo nego prošli put".

Komentarišući izjavu poljske poslanice da Rusiju treba raskomadati, Milanović ističe a Rusija nije napala Poljsku i da neće, jer je, kaže, preslaba.

- Ovo je duboko nemoralno što radimo kao kolektivni Zapad. Nemački tenkovi će još homogenizovati Ruse. I Kinu. Moj je zadatak je samo da se maknemo od toga, da ne budemo cirkuske pudlice. Bilo kakvo učešće u tome je smrtno opasno. Mislite da sam ja ruski čovek? Jesam ja isporučio Rusima Agrokor? - upitao je Milanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (11)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)