PATRIJARH KIRIL - "MOLIM SE BOGU DA IM URAZUMI USIJANE GLAVE": Želja da se uništi Rusija znači kraj sveta

Novosti onlajn

19. 01. 2023. u 13:48

ŽELjA zapadnih zemalja da pobede Rusiju danas dobija veoma opasne forme, ali svaki pokušaj da se ta želja realizuje značiće kraj sveta, rekao je ruski patrijarh Kiril.

ПАТРИЈАРХ КИРИЛ - МОЛИМ СЕ БОГУ ДА ИМ УРАЗУМИ УСИЈАНЕ ГЛАВЕ: Жеља да се уништи Русија значи крај света

Foto: Profimedia

- Danas se pojavljuju velike pretnje svetu, našoj zemlji, pa i čitavom čovečanstvu…. Želja da se pobedi Rusija danas je dobila veoma opasnu formu. Molimo se Gospodu da urazumi usijane glave i da im pomogne da shvate da će svaka želja da se uništi Rusija značiti kraj sveta - rekao je patrijarh posle bogojavljenske liturgije.

On je dodao da Rusija poseduje moćno oružje i da u njoj žive veoma jaki ljudi koji su uvek bili motivisani za pobedu.

Prema njegovim rečima, danas se kod nekih usijanih glava rodila ideja da se Rusija u sadašnjim okolnostima može pobediti ili preformatirati, odnosno da joj se mogu nametnuti neke „nove vrednosti koje se čak tako ne mogu ni nazvati“.

- Sada je teško vreme, ali verujemo da Gospod neće ostaviti rusku zemlju… da će Rusija imati snage da, ako bude potrebno, zaštiti sebe i svoj narod. Ne daj Bože da dođe do nekog razjašnjavanja situacije. Neka ih Gospod sve primiri, smiri i pomogne svima da rade na tome sa svet postane bolji - zaključio je patrijarh.

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)