RUSI IMAJU NOVI USLOV: Lavrov otkriva kako se može okončati rat u Ukrajini

Novosti onlajn

19. 01. 2023. u 11:54

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izneo je novi uslov za kraj rata u Ukrajini. On je na konferenciji za novinare rekao da će sukob prestati tek kada Ukrajina više ne bude vojna pretnja Rusiji. Lavrov je takođe izjavio i da je zabrinutost njegove zemlje za bezbednost jedan od glavnih razloga za rat.

РУСИ ИМАЈУ НОВИ УСЛОВ: Лавров открива како се може окончати рат у Украјини

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool/Shutterstock/Ilustracija

- Ukrajina, kao i svaka druga teritorija koja se graniči s Rusijom, naravno, ne bi trebalo da bude domaćin vojne infrastrukture koja predstavlja direktnu pretnju našoj zemlji - rekao je Lavrov raspravljajući o tome šta bi bilo potrebno za okončanje rata.

Dodao je da "ciljevi specijalne vojne operacije nisu izmišljeni", već su "definisani temeljnim, legitimnim bezbednosnim interesima Ruske Federacije".

Međutim, kako ocenjuju mediji, Lavrovljev komentar dolazi baš u u trenutku kada se nastavljaju spekulacije da bi ruski predsednik Vladimir Putin uskoro mogao pokrenuti još jednu mobilizaciju kako bi pokrenuo novu ofanzivu u Ukrajini.

Procena Instituta za rat je da nedavni znakovi u Rusiji upućuju na to da bi Putin mogao da najavi drugi talas mobilizacije u nadolazećim danima, a ruski ministar odbrane Sergej Šojgu juče je najavio da će Putin izdati direktivu o sprovođenju velikih vojnih reformi u sledećih nekoliko godina.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024