"VOLODIMIRE, ZOVI ME ĐORĐA": Zelenski najavio posetu Melonijeve u Ukrajinu

Đ.G.

17. 01. 2023. u 16:32

VOLODIMIR Zelenski je rekao da ukrajinske vlasti očekuju skoru posetu Ukrajini italijanskog premijera Đorđa Melonija, koji je, prema njegovim rečima, od prvog razgovora zamolio da ga zove po imenu.

ВОЛОДИМИРЕ, ЗОВИ МЕ ЂОРЂА: Зеленски најавио посету Мелонијеве у Украјину

Foto: Profimedia

- Radujemo se Đorđi. Ne kažem "Đorđa Meloni" jer mi je tokom prvog razgovora rekla: "Vladimire, molim te zovi me Đorđa." U njoj sam video izuzetno specifičnog premijera", rekao je on. emisija TV kanala Rai1, koja će biti emitovana u utorak uveče.

Prema njegovim rečima, Meloni zauzima proitalijanski stav, podržava Ukrajinu i zajedničke vrednosti, iako je pre njenog dolaska na vlast bilo objavljivanja o proruskoj prirodi buduće politike.

- Zaista se radujem njenoj zvaničnoj poseti Ukrajini. Istina je, ona će uskoro stići. Ne mogu da kažem datum, ali to će biti uskoro -  rekao je Zelenski, a prenosi Askanevs.

Ranije je Meloni rekla da bi tokom posete Kijevu želela da razgovara sa Zelenskim o obnovi zemlje. Italijanska premijerka je krajem decembra izrazila želju da poseti Kijev u prvim mesecima nove godine - prenela je RIA.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)