ZAHAROVA ISMEJALA PRITVOR GRETE TUNBERG: "Kad će vlasti EU uvesti sankcije određenim policajcima?

Đ.G.

17. 01. 2023. u 15:32

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova reagovala je na informaciju o pritvaranju švedske eko-demonstrantkinje Grete Tunberg u Nemačkoj na protestima protiv izgradnje novog rudnika i protiv rušenja zgrada u blizini napuštenog naselja Lucerat. Ona se na svom Telegram kanalu zapitala kada će Evropska unija uvesti sankcije policajcima koji su učestvovali u privođenju demonstrantkinje.

ЗАХАРОВА ИСМЕЈАЛА ПРИТВОР ГРЕТЕ ТУНБЕРГ: Кад ће власти ЕУ увести санкције одређеним полицајцима?

Foto: Profimedia

- Greta Tunberg je uhapšena u Nemačkoj tokom protesta eko-demonstranata. Kada će vlasti EU uvesti sankcije određenim policajcima i rukovodstvu nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova? - napisala je Zaharova.

Informacija da je Tunbergova privedena tokom protesta u Nemačkoj pojavila se 16. januara. Eko-demonstrantkinja je odbila da napusti selo Lucerat, koje se sprema za rušenje radi proširenja rudnika uglja u Rurskom basenu, zbog čega je zadržana u policiji.

Ranije je objavljeno da je policija na zapadu Nemačke upotrebila vodene topove i biber-sprej protiv ekoloških demonstranata - prenela je Gazeta.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

NAGRADA TRI MILIONA EVRA: Vidite koji brojevi su izvučeni u 76. kolu igre Loto