NEMAČKI MEDIJI: Bundesver počeo da raspoređuje sisteme "patriot" u Poljskoj

Novosti online

16. 01. 2023. u 17:54

ORUŽANE snage Nemačke (Bundesver) počele su da raspoređuju odbrambene sisteme "Patriot" u Poljskoj, saopštila je agencija DPA, pozivajući se na izvore u bezbednosnim strukturama.

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: Бундесвер почео да распоређује системе патриот у Пољској

Foto Tanjug/AP

Prema njihovim rečima, prvi vojnici Bundesvera krenuće u Poljsku u ponedeljak, a narednih dana će tamo biti transportovani i sami sistemi.

Ranije je poljski ministar za nacionalnu odbranu Mariuš Blaščak saopštio da će sistemi „patriot“ biti raspoređeni u Lublinskom vojvodstvu, u blizini granice sa Ukrajinom.

SAD su u decembru najavile da će Ukrajini u narednih nekoliko meseci biti isporučena prva baterija sistema „patriot“. Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je da Rusija može uništiti ove sisteme ako ih SAD isporuče Ukrajini.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSTIGNUG DOGOVOR: Jermenija pristala da vrati Azerbejdžanu četiri sela u pograničnoj oblasti