RUSIJA TRAŽILA OD TURSKE DA PREKINE ISPORUKU ORUŽJA UKRAJINI: Održan važan sastanak, pominjao se i humanitarni koridor

Novosti online

11. 01. 2023. u 11:38

TATJANA Moskalkova, ombudsman za ljudska prava u Rusiji, obratila se predsedniku turskog parlamenta Mustafi Sentopu sa zahtevom da se prekinu isporuke oružja Ukrajini.

РУСИЈА ТРАЖИЛА ОД ТУРСКЕ ДА ПРЕКИНЕ ИСПОРУКУ ОРУЖЈА УКРАЈИНИ: Одржан важан састанак, помињао се и хуманитарни коридор

FOTO: AP/Tanjug

- Tokom sastanka sa predsednikom turskog parlamenta Mustafom Sentopom, kojem su prisustvovali i ombudsman Ukrajine Dmitrij Lubinec i ombudsman Turske Šerif Malkoč, izgovorene su veoma važne reči o potrebi prekida vatre. To je neophodan uslov za sprečavanje kršenja ljudskih prava. Pre svega, prava na život - napisala je Moskalkova u svom telegram kanalu.

Ombudsman je rekla da je od Šentopa zatražila da se prestanu isporuke oružja Ukrajini kako bi se izbegla dalja eskalacija situacije.

U Ankari je održan sastanak ombudsmana Turske, Rusije i Ukrajine. Turska se založila za otvaranje humanitarnog koridora između Ruske Federacije i Ukrajine uz posredovanje Ankare za pomoć deci, ženama i ranjenicima, pogođenim krizom u Ukrajini.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: BOŽIĆ U UKRAJINI: Obeležavanje velikog praznika u Odesi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)