"JERMENIJA NE POSTAVLJA MOSKVI ULTIMATUM": Pašinjan traži bezbedno rešenje za deblokadu Lačinskog koridora

Tanjug

10. 01. 2023. u 14:54

JEREVAN ne namerava da sa Moskvom razgovara jezikom ultimatuma kada je reč o deblokadi Lačinskog koridora, izjavio je danas jermenski premijer Nikol Pašinjan.

ЈЕРМЕНИЈА НЕ ПОСТАВЉА МОСКВИ УЛТИМАТУМ: Пашињан тражи безбедно решење за деблокаду Лачинског коридора

Foto: UNTV via AP

Jermenski mediji preneli su ranije da je Jerevan navodno postavio Moskvi ultimatum sa zahtevom da se Lačinski koridor deblokira pre 10. januara, prenosi TASS.

- Verujem da sa partnerima ne smemo razgovarati jezikom ultimatuma. Sve što imamo da kažemo po ovom pitanju smo već ponavljali i nema šta da se doda - rekao je Pašinjan.

Sukob između Jermenije i Azerbejdžana dostigao je vrhunac u septembru 2020, a u novembru te godine su ruski predsednik Vladimir Putin i njegov azerbejdžanski kolega Ilham Alijev i jermenski premijer Nikola Pašinjan potpisali deklaraciju o prekidu vatre, podseća TASS.

Agencija navodi da su se sukobljene strane u tom trenutku zaustavile na svojim položajima, da je više okruga prešlo pod kontrolu Bakua, a ruske mirovne snage su bile raspoređene na liniji kontakta i na takozvanom Lačinskom koridoru.

Ruska novinska agencija navodi da je ruski predsednik Vladimir Putin posle trilateralnih razgovora sa liderima Jermenije i Azerbejdžana prošle godine rekao da je za produženje mandata ruskih mirovnih snaga potreban ''zajednički dogovor'', kao i da odluka o produženju zavisi od niza pitanja, posebno od sklapanja mogućeg mirovnog sporazuma i razgraničenja između te dve zemlje.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo