"NAMEĆU NEOLIBERALNE VREDNOSTI": Patrušev opleo po zapadnim zemljama - Ne primećuju da ostaju u manjini

Srna

10. 01. 2023. u 09:54

ZAPADNE zemlje su u manjini pošto je svet umoran od njihove politike pretnji i sile, izjavio je sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev.

НАМЕЋУ НЕОЛИБЕРАЛНЕ ВРЕДНОСТИ: Патрушев оплео по западним земљама - Не примећују да остају у мањини

Foto: Printskrin

Patrušev je u intervjuu veb-sajtu "aif.ru" naglasio da je "ljudski potencijal daleko od iscrpljenog", iako međunarodne korporacije nameću neoliberalne vrednosti koje su kontradiktorne ljudskoj prirodi.

- Postoje strukture koje su dizajnirane da utiču na ovu sutuaciju na pozitivan način. To su UN i Savet bezbednosti UN - rekao je Patrušev i dodao da sve popularnije postaju Šangajska organizacija za saradnju, BRIKS i ASEAN, preneo je TASS.

On je dodao da Zapad nije zainteresovan za efikasni rad ovih organizacija.

- Anglosaksonci opsesivno pokušavaju da nametnu svetskoj zajednici uverenje da su ove institucije nevažne i da treba živeti po njihovim pravilima - rekao je Patrušev.

On je dodao da oni koji se ne slažu sa hegemonijom Zapada bivaju "označeni kao nemirne države", "terorističke države" ili kao "zemlje koje ugrožavaju nacionalnu bezbednost".

- Istovremeno, zapadne zemlje ne primećuju da postepeno ostaju u manjini, zato što se svet već umorio od strategije sile i pretnji koju oni koriste - izjavio je Patrušev.

BONUS VIDEO: BOŽIĆ U UKRAJINI: Obeležavanje velikog praznika u Odesi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona