PRETI MU 20 GODINA ZATVORA: Uhapšen glavni urednik Sputnjik Litvanija u Rigi zbog sumnje da se bavio špijunažom

Novosti onlajn

05. 01. 2023. u 17:26

GLAVNOG urednika Sputnjika Litvanija Marata Kasema uhapsila je obaveštajna služba Letonije zbog sumnje da je prekršio sankcije i da se bavio špijunažom.

ПРЕТИ МУ 20 ГОДИНА ЗАТВОРА: Ухапшен главни уредник Спутњик Литванија у Риги због сумње да се бавио шпијунажом

Foto: Profimedia

- Glavnog urednika Sputnjik Litvanija Marata Kasema je uhapsila specijalna služba Letonije u Rigi. Tokom 5. januara je zasedao sud na kojem je razmatrano pitanje kazne. Kasemov advokat je insistirao na tome da on bude pušten uz kauciju, međutim, sud je doneo odluku da ostane u pritvoru. Novinar je danas prebačen u Centralni zatvor u Rigi - navodi se u saopštenju.

Prema podacima Sputnjika koji pokriva Zajednicu nezavisnih država, u slučaju Kasema se radi o kršenju ekonomskih sankcija Evropske unije protiv Rusije, kao i o špijunaži. Dodaje se, da prema drugom članu zakona, novinaru može da bude određena kazna do 20 godina zatvora.

Marat Kasem ima državljanstvo Letonije, nekoliko godina živi i radi u Moskvi u medijskoj kući „Rusija sevodnja“, kojoj pripada i Sputnjik Litvanija. Novinar je 30. decembra doputovao u Letoniju zbog porodičnih obaveza.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

RUSKI TENKOVI U MARINIKI: Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!