EU TRAŽI "STATUS KVO" U SVETOJ ZEMLJI: Izraelski ministar u poseti Hramskoj gori, Palestinci negoduju

Đ.G.

03. 01. 2023. u 20:28

EU podržava važnost održavanja statusa kvo svetih mesta u Jerusalimu u svetlu posete izraelskog ministra za nacionalnu bezbednost Hramskoj gori, rekao je za RIA Novosti Šadi Osman, predstavnik ogranka EU u Jerusalimu.

ЕУ ТРАЖИ СТАТУС КВО У СВЕТОЈ ЗЕМЉИ: Израелски министар у посети Храмској гори, Палестинци негодују

Foto: Tanjug/AP Photo

- Evropska unija ponovo potvrđuje važnost održavanja statusa kvo svetih mesta. Pratimo akcije koje su u suprotnosti sa ovim, jer doprinose povećanju napetosti u Jerusalimu i okupiranim palestinskim teritorijama - rekao je Osman.

Tenzije i nasilje su u porastu u Svetoj zemlji poslednjih nedelja, rekao je on. „Važno je zaustaviti eskalaciju i izbeći bilo kakve akcije i provokacije koje podstiču ove tenzije“, dodao je predstavnik EU u Jerusalimu.

Ranije je Džerusalim Post izvestio da se izraelski ministar za nacionalnu bezbednost i lider krajnje desničarske jevrejske partije moći Itamar Ben-Gvir popeo na brdo hrama u starom gradu Jerusalima, koji Palestinci i muslimani smatraju svetim mestom, u utorak, izazivajući palestinske negodovanja i oštre kritike iz arapskih država - prenela je RIA.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI -  Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MOLILI SMO DA NAM NE UBIJU MAJKU: Životna tragedija Miše Janketića - presudili joj četnici jer je bila partizanska žena