VIKTOR BUT U BOLNICI Oglasila se supruga Ala: "Ako postoje kontraindikacije, molim vas, moraćete da sačekate" (FOTO)

Đ.G.

13. 12. 2022. u 14:39

VIKTOR But, koji se prošle nedelje vratio u domovinu iz američkog zatvora usled razmene zatvorenika između Rusije i Sjedinjenih Država, nalazi se na lekarskom pregledu u jednom od medicinskih centara u Moskvi i, po potrebi, može biti hospitalizovan, rekla je u utorak za RIA Novosti Butova supruga Ala.

ВИКТОР БУТ У БОЛНИЦИ Огласила се супруга Ала: Ако постоје контраиндикације, молим вас, мораћете да сачекате (ФОТО)

Foto: Tanjug/RU-24 Russian Television via AP

But je služio 25-godišnju kaznu u Sjedinjenim Državama pod optužbom da je planirao ubijanje američkih državljana i materijalno podržavao terorizam. Osmog decembra pušten je iz američkog zatvora posle skoro 15 godina u razmeni za američku košarkašicu Britni Grajner.

- Viktor je danas počeo da ide na kompletan lekarski pregled. To će trajati najmanje nekoliko dana. Kada je reč o ambulantnom pregledu, ako bude potrebno, može da bude hospitalizovan -  rekao je sagovornik agencije.

- Viktor je, naravno, još uvek veoma umoran, treba da se oporavi posle toliko godina u stranim zatvorima - prvo dve godine u tajlandskom zatvoru, zatim u samici u Njujorku tokom suđenja, a zatim više od 10 godina u Merionu, saveznom zatvoru, u posebnom bloku kontrole komunikacije – ukupno je u zatvorima proveo 14 godina i 10 meseci - rekla je ona.

Sada je za Buta najvažnije da povrati zdravlje, smatra njegova supruga.

- Dakle, ako postoje medicinske kontraindikacije, moraćete da sačekate neko vreme sa intervjuima i javnim događajima. Ali nadamo se da će sve biti u redu. Po svemu sudeći, Britni Grajner, za koju je Viktor razmenjen, još se ne pojavljuje u američkim medijima upravo zato što je na lekarskom pregledu i rehabilitaciji posle stresa koji je doživela, jer je odmah, direktno iz aviona prebačena u bolnicu u Teksasu -  rekla je Ala But.

- Iskreno, bilo bi dobro da Viktoru damo malo vremena da se odmori i oporavi, da „diše“ bez ove trke, bez medijske histerije - zaključila je Ala But.

Ranije je koordinator za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi rekao da je Grajnerova veoma raspoložena i dobrog zdravlja. On je precizirao da je Grajnerova boravila u vojnom medicinskom centru u San Antoniju u Teksasu "samo da bi bila sigurna da je spremna da se reintegriše u američko društvo" - prenela je RIA. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba