INTERVENISALI VATROGASCI I POLICIJA: Klimatski aktivisti napravili haos u Italiji

Novosti online

09. 12. 2022. u 21:45

SAOBRAĆAJ je danas bio zatvoren u oba smera u tunelu ispod Mon Blana zbog protesta aktivista iz italijanske grupe "Poslednja generacija" i njihovih kolega iz Francuske, javila je agencija ANSA.

ИНТЕРВЕНИСАЛИ ВАТРОГАСЦИ И ПОЛИЦИЈА: Климатски активисти направили хаос у Италији

Foto: Printskrin/Jutjub/ABC News

Ovo je bio poslednji u seriji kontroverznih protesta aktivista koji žele da ukažu na neophodnost borbe protiv klimatskih promena.

Učesnici protesta razvili su transparent sa porukom "Posljednja generacija - ne gasu, ne uglju" i poremetili saobraćaj na oko jedan čas.

Policija je morala da pozove vatrogasce da preseku lance kojima su se aktivisti međusobno vezali, a potom ih je prisilno sklonila.

- Vlada treba da ponudi šansu za stabilnu budućnost i mogućnost da nove generacije imaju porodice - rekao je Alesandro /21/ iz grupe "Posljednja generacija".

Članovi ove organizacije su blokirali saobraćaj u velikim gradovima, sprečavali poletanje privatnih aviona i bacali farbu na kancelarije institucija povezanih sa fosilnim gorivima, kao i na poznata umetnička dela.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)