NEMA KRIMINALNE GRUPE BEZ SRBINA: Još jedan naš državljanin uhapšen u Nemačkoj zbog organizovanog kriminala

Novosti Onlajn

01. 12. 2022. u 09:53

DESET osoba uhapšeno je u Nemačkoj, zbog sumnje da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se bavi prodajom kokaina, među njima su Srbi, Nemci, državljani Maroka, ali i Pakistana.

НЕМА КРИМИНАЛНЕ ГРУПЕ БЕЗ СРБИНА: Још један наш држављанин ухапшен у Немачкој због организованог криминала

Foto: AP

U akciji hapšenja učestvovalo je više policajaca, pretresene su na desetine objekata, tom prilikom zaplenjeno je dosta novca, telefoni, ali i pet skupih automobila.

Naime, kako navode nemački mediji, u akciji hapšenja učestvovalo je skoro 300 policajaca koji su pretresli zgrade u Beblingenu, Ludvigsburgu, Štutgartu i drugim okruzima, tokom velike racije.

- Istražitelji su uhapsili deset osoba zbog sumnje da su trgovali kanabisom i kokainom u velikim količinama. Uhapšeni su muškarci od 22 do 36 godina, među njima i narko-kurir kod koga su policajci pronašli tri kilograma kanabisa. Pored toga, zaplenjeno je oružje, velike sume novca, nosači podataka i mobilni telefoni. Takođe, zaplenjeno je i pet skupih automobila, među kojima su automobili marke "audi" i dva BMV-a - piše Štutgart cajtung.

Prema navodima nemačkih medija, istraga i procena oduzetih elektronskih dokaza su još u toku.

- Među uhapšenima je i Nemac (33) za koga se veruje da je, zajedno sa muškarcem istih godina, šef grupe. Drugi navodni organizator i još jedan nemački 36-godišnji osumnjičeni trenutno su u bekstvu. Uhapšeni su nemački državljani, nemačko-ruski, srpski i marokanski, i državljani iz Pakistana - ističu lokalni mediji i dodaju da je akcija razbijanja kriminalne grupe dugo trajala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)