"POČINIOCE IZVESTI IZ ANONIMNOSTI": Akcije nemačke policije u okviru istrage govora mržnje na internetu

Novosti online

30. 11. 2022. u 15:16

NEMAČKA policija izvršila je pretrese kuća i ispitala je osumnjičene u sklopu istrage o govoru mržnje na internetu, saopštile su danas vlasti.

ПОЧИНИОЦЕ ИЗВЕСТИ ИЗ АНОНИМНОСТИ: Акције немачке полиције у оквиру истраге говора мржње на интернету

Foto: EPA

U saopštenju se navodi da je policija izvršila 91 operaciju u 14 nemačkih pokrajina.

U pokrajini Hese, policija je ispitala tri žene i šest muškaraca na osnovu optužbi poput podsticanja na mržnju i klevetu.

Nemačka od 2016. godine svake godine obavlja racije protiv osumnjičenih za govor mržnje na internetu.

Nemački ministar unutrašnjih poslova Nensi Fejzer rekla je da su prekršaji počinjeni na društvenim medijima, aplikacijama za poruke i forumima "plodno tlo za ekstrimističko nasilje".

- Neophodno je povući jasne linije i počinioce izvesti iz anonimnosti - naglasila je ona.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (2)

SINE, NIJE TI LAKO Legendarni Ćiro u skrivenoj kameri: Novinar ga izludeo pitanjem, a onda - ŠMEKERSKA REAKCIJA! Bio je veliki (VIDEO)