NEMA MESTA ZA LJUTNJU: Najava godine Redžepa Tajipa Erdogana donosi veliku geopolitičku promenu

Novosti online

28. 11. 2022. u 19:47

TURSKA bi mogla da nađe način da u budućnosti popravi narušene odnose sa Sirijom, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

НЕМА МЕСТА ЗА ЉУТЊУ: Најава године Реџепа Тајипа Ердогана доноси велику геополитичку промену

Foto: Jutjub printskrin/The Slow Mo Guys/Jutjub printskrin/Jabal Mhsen Alasd/Profimedia

- Kao što su odnosi Turske i Egipta počeli da se normalizuju, u narednom periodu bi to moglo da se desi i sa Sirijom - rekao je Erdogan i dodao da "u politici nema mesta za ljutnju".

On je to izjavio samo nedelju dana nakon što je Ankara započela vazdušne napade na lokacije povezane sa Kurdima u severnoj Siriji i Iraku zbog toga što je Turska okrivila Kurdistansku radničku partiju i Jedinice narodne odbrane za bombaški napad u Istanbulu 13. novembra.

Odnosi Ankare i Damaska značajno su se pogoršali zbog turske podrške antivladinoj Sirijskoj nacionalnoj arimiji. Pored toga, Sirija je Tursku optužila za "okupaciju" delova njene teritorije, pošto su turske trupe izvršile nekoliko upada na teritoriju Sirije u borbi protiv kurdskih snaga.

Ranije je turska državna televizija saopštila da su jedinice turske vojske u blizini granice sa Sirijom završile pripreme za kopnenu operaciju i čekaju naređenje za početak.

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

MORATE ZNATI: Šta treba da radite u slučaju jakog zemljotresa