ERDOGAN ODBACUJE AMERIČKA UPOZORENJA: "Jurićemo teroriste bez obzira sa kim sarađuju"

Đ.G.

25. 11. 2022. u 20:17

TURSKA je odlučna da "iskorijeni" teroriste bez obzira na to gdje se oni nalaze ili s kim su u savezu, izjavio je u petak predsjednik Redžep Tajip Erdogan. Njegovi komentari dolaze nakon što je Vašington protestovao Ankari zbog vazdušnog napada koji je „direktno pretio” američkim trupama koje rade sa kurdskim milicijama u Siriji, koje Turska smatra teroristima.

ЕРДОГАН ОДБАЦУЈЕ АМЕРИЧКА УПОЗОРЕЊА: Јурићемо терористе без обзира са ким сарађују

Foto: EPA

- Bez obzira sa kim teroristi budu u dosluhu, Turska će ih uvek smatrati odgovornim za svaku prolivenu kap krvi - rekao je Erdogan u govoru u istanbulskom brodogradilištu. Turski predsednik pridružio se pakistanskom premijeru Šehbazu Šarifu na svečanoj inauguraciji 'PNS Khaibar', jedne od četiri korvete koje je Islamabad naručio od Turske - preneo je RT.

Erdogan je takođe rekao da „niko ne može da drži lekcije Turskoj, koja je jedini saveznik u NATO-u koji se prsa u prsa borio protiv DAEŠ-a i koji je pobedio“, misleći na terorističku grupu Islamska država (IS, ranije ISIS). 

Ankara je od nedelje izvodila vazdušne i artiljerijske napade, nazvane Operacija "Mač- kandža", u severnoj Siriji i Iraku. Glavne mete su kurdske snage koje Turska smatra odgovornim za teroristički napad u Istanbulu 13. novembra u kojem je ubijeno šest, a ranjena 81 osoba. U sredu su turski avioni bombardovali lokaciju udaljenu samo 300 metara od američke baze u blizini Hasake, što je navelo Pentagon da optuži Tursku da ugrožava svoje trupe i borbu protiv ID - preneo je RT. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna