HITNE EVAKUACIJE I SPASAVANJE: Peking zabranjuje zatvaranje kapija u stambenim naseljima

Tanjug

28. 11. 2022. u 12:30

VLASTI Pekinga saopštile su da će zabraniti praksu zatvaranja zgrada u zatvorenim stambenim naseljima, u okviru antikovid mera i optimizovati kontrolu epidemije u skladu s novim uslovima, suočene s porastom broja novih slučajeva kovid-19.

ХИТНЕ ЕВАКУАЦИЈЕ И СПАСАВАЊЕ: Пекинг забрањује затварање капија у стамбеним насељима

Foto: Tanjug

Posebno će biti strogo zabranjeno zatvaranje kapija zgrada i ulaza u stambene komplekse u oblastima visokog rizika, preneo je Kineski međunarodni radio.

Prolazi moraju ostati otvoreni i prohodni za medicinski transport, hitne evakuacije i spasavanje, rekao je Vang Daguang, opštinski zvaničnik službe za kontrolu i prevenciju epidemije.

U Pekingu je u subotu prijavljeno 747 slučajeva lokalnog prenosa kovida-19 i 3560 lokalnih asimptomatskih slučajeva, više nego prethodnog dana kada ih je bilo 586, odnosno 2009.

Ranije je gradska vlada obećala da će ubrzati otvaranje tržnih centara i supermarketa koji prodaju osnovne životne namirnice, uz objašnjenje da će takvim poslovnim objektima, ukoliko budu na udaru infekcije, biti dozvoljeno da ponovo otvore svoja vrata nakon jednodnevnog zatvaranja i dezinfekcije.

Zapadne novinske agencije izveštavaju o protestima u više gradova Kine koji su izbili posle požara u jednoj zgradi u Urumćiju, na severozapadu Kine, u kojem je poginulo 10 ljudi, a što je dovedeno u vezu sa zatvaranjem stanovništva u domovima u sklopu državne politike nulte tolerancije na kovid.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

ŠTA OTKRIVA JMBG: Značenje prvih sedam cifara sigurno znate - a šta ostalih šest govore o vama