HITNE EVAKUACIJE I SPASAVANJE: Peking zabranjuje zatvaranje kapija u stambenim naseljima

Tanjug

28. 11. 2022. u 12:30

VLASTI Pekinga saopštile su da će zabraniti praksu zatvaranja zgrada u zatvorenim stambenim naseljima, u okviru antikovid mera i optimizovati kontrolu epidemije u skladu s novim uslovima, suočene s porastom broja novih slučajeva kovid-19.

ХИТНЕ ЕВАКУАЦИЈЕ И СПАСАВАЊЕ: Пекинг забрањује затварање капија у стамбеним насељима

Foto: Tanjug

Posebno će biti strogo zabranjeno zatvaranje kapija zgrada i ulaza u stambene komplekse u oblastima visokog rizika, preneo je Kineski međunarodni radio.

Prolazi moraju ostati otvoreni i prohodni za medicinski transport, hitne evakuacije i spasavanje, rekao je Vang Daguang, opštinski zvaničnik službe za kontrolu i prevenciju epidemije.

U Pekingu je u subotu prijavljeno 747 slučajeva lokalnog prenosa kovida-19 i 3560 lokalnih asimptomatskih slučajeva, više nego prethodnog dana kada ih je bilo 586, odnosno 2009.

Ranije je gradska vlada obećala da će ubrzati otvaranje tržnih centara i supermarketa koji prodaju osnovne životne namirnice, uz objašnjenje da će takvim poslovnim objektima, ukoliko budu na udaru infekcije, biti dozvoljeno da ponovo otvore svoja vrata nakon jednodnevnog zatvaranja i dezinfekcije.

Zapadne novinske agencije izveštavaju o protestima u više gradova Kine koji su izbili posle požara u jednoj zgradi u Urumćiju, na severozapadu Kine, u kojem je poginulo 10 ljudi, a što je dovedeno u vezu sa zatvaranjem stanovništva u domovima u sklopu državne politike nulte tolerancije na kovid.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina