OKRENULA MU LEĐA: Hamneijeva nećaka poziva na bojkot Teherana

Tanjug

27. 11. 2022. u 17:11

NEĆAKA vrhovnog verskog vođe Irana Ajatolaha Alija Hamneija, opozicionarka i poznata aktivistkinja za ljudska prava, pozvala je strane vlade da prekinu sve veze sa Teheranom zbog nasilnog gušenja narodnih nemira izazvanih smrću mlade Iranke u pritvoru policije za moral.

ОКРЕНУЛА МУ ЛЕЂА: Хамнеијева нећака позива на бојкот Техерана

Foto: Tanjug/Sepahnews via AP

Video-snimak izjave Faride Moradkani, inženjera čiji je pokojni otac bio istaknuta opoziciona ličnost i Hamneijev šurak, masovno je deljen na internetu nakon što je opoziciona novinska agencija HRANA saopštila da je Moradkanijeva uhapšena 23. novembra, prenosi Rojters.

- O slobodni svete, budi sa nama. Poručite svojim vladama da prestanu da podržavaju ovaj smrtonosni režim koji ubija decu. Ovaj režim nije odan nijednom verskom principu i ne poznaje nikakva pravila, osim sile i održavanja na vlasti - poručila je Moradkani u svom videu.

Agencija HRANA je saopštila da je tokom dvomesečnih nemira ubijeno 450 demonstranata širom zemlje, uključujući 63 maloletnika, da je život izgubilo 60 pripadnika snaga bezbednosti i privedeno 18.173 demonstranta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili