UGAŠEN VELIKI POŽAR U MOSKVI: Stradalo šest osoba, gorelo 2.500 kvadrata

P. Z. S. / ria.ru

21. 11. 2022. u 00:23

UZROCI požara u centru Moskve su, između ostalog, nepropisno skladištenje robe i kršenje pravila protivpožarne bezbednosti, pokrenut je slučaj, saopštila je pres-služba Istražnog komiteta Rusije.

УГАШЕН ВЕЛИКИ ПОЖАР У МОСКВИ: Страдало шест особа, горело 2.500 квадрата

Igor Marinković


Požar je u nedelju izbio u zgradi na trgu Komsomolska. Kako je saopštila prestonička centrala Ministarstva za vanredne situacije, gorelo je skladište cigala na 2,5 hiljada „kvadrata”.

Požar je lokalizovan u 18.20, a u 22.03 spasioci su eliminisali otvoreno paljenje. U 23.55 časova požar je potpuno ugašen. Službe za vanredne situacije RIA Novosti javile su da je poginulo šest osoba.

Vatru je gasilo 120 vatrogasaca sa 40 vozila. U gašenju je učestvovao i vatrogasni voz jer se zapaljeni objekat nalazi uz železničku stanicu Lenjigrad.

- Istragom je utvrđeno da su 20. novembra 2022. godine u popodnevnim časovima, usled nepropisnog skladištenja robe, kršenja pravila zaštite od požara i pružanja usluga koje ne ispunjavaju uslove bezbednosti života i zdravlja potrošača, zapaljene dve odvojene zgrade, ukupne površine 2.500 kvadratnih metara, koje se nalaze u gradu Moskvi, na trgu Komsomolska, navodi se u poruci.

Dodaje se da je pokrenut predmet po članu „Obavljanje poslova ili pružanje usluga koje ne ispunjavaju uslove bezbednosti“.

- Usled požara pronađena su tela N. N. lica. Broj žrtava se precizira. Pričinjena je i materijalna šteta, dodaje se u poruci.

Ističe se da je već izvršen delimičan uviđaj, organizovan je set radnji u cilju utvrđivanja okolnosti incidenta i zakazana veštačenja.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)