"LEKARI ČINE SVE ŠTO JE MOGUĆE": Nakon terorističkog napada u Istanbulu iz bolnice otpuštena 71 osoba

Novosti online

19. 11. 2022. u 15:44

BROJ ranjenika otpuštenih iz bolnica nakon terorističkog napada u Istanbulu je 71 osoba, ukupno 81 osoba je povređena u eksploziji, rekao je ministar zdravlja Fahretin Koca .

ЛЕКАРИ ЧИНЕ СВЕ ШТО ЈЕ МОГУЋЕ: Након терористичког напада у Истанбулу из болнице отпуштена 71 особа

Foto: Tanjug/AP

Prošle nedelje popodne u pešačkoj ulici Istiklal u centru Istanbula odjeknula je eksplozija u kojoj je poginulo šest osoba, a povređena je 81. Osumnjičena za napad je privedena, priznala je da je povezana sa Radničkom partijom Kurdistana (PKK) zabranjenom u Turskoj.

Šef turskog ministarstva unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu saopštio je sumnje da su indicije za teroristički napad potekle iz Sirije , a počinilac je preko grada Afrina ušao na teritoriju Turske . Soilu je rekao da vlasti njegove zemlje ne prihvataju saučešće američke ambasade u vezi sa napadom - prenela je RIA.

- Poslednji podaci o stanju žrtava eksplozije u ulici Istiklal: Broj onih kojima je završeno lečenje i otpuštenih od 81 ranjenika dostigao je 71 osobu. Odeljenje nastavlja lečenje 8 ranjenih. Dva pacijenta su na intenzivnoj nezi. Naši medicinski radnici čine sve što je moguće -  napisao je Koca na Tviteru .

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)