"HAJDE DA KRENEMO..." Putin izneo važan predlog na sastanku Saveta bezbednosti RF

Novosti online

18. 11. 2022. u 16:49

RUSKI predsednik Vladimir Putin predložio je na operativnom sastanku Saveta bezbednosti RF da se razgovara o pitanjima unapređenja civilne odbrane. Ovu temu je predložilo Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije.

ХАЈДЕ ДА КРЕНЕМО... Путин изнео важан предлог на састанку Савета безбедности РФ

Foto: Profimedia

- Danas imamo planiran razgovor o važnom pitanju. Ministarstvo za vanredne situacije predložilo je da se razgovara o pitanjima unapređenja civilne odbrane. Hajde da krenemo sa radom - rekao je Putin.

Operativni sastanak Saveta bezbednosti organizovan je uživo, iako je Putin od početka pandemije korona virusa tradicionalno održavao takve sastanke putem video konferencije, sa izuzetkom izuzetno važnih sastanaka Saveta bezbednosti.

U zakonodavstvu Ruske Federacije, civilna odbrana je definisana kao sistem mera za pripremu i zaštitu stanovništva, materijalnih i kulturnih vrednosti od opasnosti koje proizilaze iz vojnih sukoba, ili kao posledica ovih sukoba u vanrednim situacijama.

Sastanku su prisustvovali ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, ministar odbrane Sergej Šojgu, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev, sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev, predsedavajuća Saveta Federacije Valentina Matvijenko, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolcev, direktor Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnikov, direktor Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin, specijalni predstavnik predsednika za zaštitu životne sredine, ekologiju i saobraćaj Sergej Ivanov i ministar za civilnu odbranu, vanredne situacije i katastrofe Menadžment Aleksandar Kurenkov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!