ZAHTEV KOMUNISTIČKE PARTIJE GRČKE: "Prestanite da učestvujete u planovima NATO-a"

Novosti online

16. 11. 2022. u 17:53

KOMUNISTIČKA partija Grčke (KKE) saopštila je da incident pada rakete na jedno selo u Poljskoj ukazuje na veliku pretnju eskalacije i zahteva da se Grčka povuče iz svih opasnih evroatlantskih planova.

ЗАХТЕВ КОМУНИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ ГРЧКЕ:  Престаните да учествујете у плановима НАТО-а

Foto: Profimedia

- Raketa koja je pala na jedno selo u Poljskoj, u kontekstu nastavka ratne intervencije u Ukrajini između bloka SAD -NATO - EU i Rusije , ukazuje na veliku opasnost od eskalacije i eskalacije rata u opšti rat koji visi nad glavama naroda. Pod ovim uslovima, hitno je potrebna masovna narodna osuda za rat i intenziviranje borbe za odbijanje Grčke da učestvuje u opasnim evroatlantskim planovima - navodi se u saopštenju pres službe KKE.

"Odmah zatvorite baze smrti! Zemlja mora prestati da bude ratna baza i moguća meta odmazde!" - poziva Komunistička partija Grčke.

Poljski mediji javili su 15. novembra uveče da su dve rakete pale na teritoriju zemlje. Prvo je Varšava izjavila da su ruske proizvodnje i da zemlja saziva Savet NATO-a. Međutim, poljski predsednik Andžej Duda je u sredu ocenio da je velika verovatnoća da su projektili pripadali Ukrajini.

Kako je u utorak saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, tog dana nisu izvršeni udari na ciljeve u blizini ukrajinsko-poljske granice, a objavljene fotografije nekih krhotina nemaju nikakve veze sa ruskim oružjem.

Ministarstvo je navelo da su sve izjave poljskih medija o navodnom padu „ruskih“ raketa namerna provokacija u cilju eskalacije. Rusko ministarstvo odbrane je u sredu navelo da fotografije sa mesta incidenta objavljene u Poljskoj jasno pokazuju da su fragmenti rakete ukrajinskog PVO sistema S-300 pali tamo . Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg potvrdio je da preliminarne informacije o incidentu u Poljskoj ukazuju na dolazak ukrajinskih raketa PVO - prenela je RIA. 


BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)