EKO-DEMONSTRANTI SE LEPE ZA DINOSAURUSA: Traže da se vožnja u Austriji ograniči na 100 km/h

Novosti online

11. 11. 2022. u 06:00

DVOJICA eko-terorista zalepili su se za izložbu dinosaurusa u Prirodnjačkom muzeju u austrijskoj prestonici u četvrtak u znak protesta protiv fosilnih goriva. Skelet nije pretrpeo nikakva oštećenja, a akrobaciju je ubrzo prekinula policija.

ЕКО-ДЕМОНСТРАНТИ СЕ ЛЕПЕ ЗА ДИНОСАУРУСА: Траже да се вожња у Аустрији ограничи на 100 km/h

Foto: Tvitter / @letztegenAT

Žene, koje su deo klimatskog pokreta Poslednja generacija organizovale su akciju "ispred ostataka izumrlih divova" kako bi pozvale vladu te zemlje da "zaustavi izumiranje čovečanstva". Da bi se postigao ovaj cilj, oni su predložili uvođenje ograničenja brzine od 100 km/h na auto-putevima kao "neposrednu meru" za smanjenje emisije ugljen-dioksida.  

Jedna od aktivistkinja Jelena Saf insistirala je da se svet ubrzano spušta u "klimatski pakao". Ona je opisala ograničenje brzine kao prvu jednostavnu protivmeru koja neće koštati ništa. - Mi nismo dinosaurusi. Imamo izbor - rekao je aktivista. 

Lokalni policajci su koristili rastvarač da bi odlepili aktiviste sa postolja. Policija je saopštila i da će podneti prijave zbog narušavanja javnog reda i mira, dodajući da se aktivisti sumnjiče da su oštetili imovinu muzeja. 

Ograničenje brzine na auto-putevima u Austriji je trenutno 130 km/h 

Ovaj incident je poslednji u nizu protesta usmerenih na muzejske eksponate u Evropi i šire. Nedavno su aktivisti grupe za kampanju pod nazivom „Stop subvencijama za fosilna goriva“ vandalizirali čuvenu „Kempbelovu supu I“ Endija Vorhola u Australijskoj nacionalnoj galeriji u Kanberi kako bi pozvali vlasti da "odmah zaustave sve subvencije industriji fosilnih goriva".

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)