SPREČENA DIVERZIJA NA KRIMU: Oduzete tri visokoeksplozivne naprave, uputstva i šema lokacije stubova za prenos struje u jednom od regiona

Novosti online

02. 11. 2022. u 09:01

SNAGE bezbednosti sprečile su diverziju ukrajinskih specijalnih službi na objektu energetske infrastrukture na Krimu, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije.

СПРЕЧЕНА ДИВЕРЗИЈА НА КРИМУ: Одузете три високоексплозивне направе, упутства и шема локације стубова за пренос струје у једном од региона

Foto: Profimedia/Ilustracija

 - Sprečena je diverzija koju su planirale ukrajinske specijalne službe na objektu energetske infrastrukture u Republici Krim... Priveden je državljanin Ukrajine, rođen 1978. godine, regrutovan od strane Saveta bezbednosti Ukrajine - navodi se u izveštaju.

Dodaje se da su od njega oduzete tri visokoeksplozivne naprave, uputstva za njihovu upotrebu i šema lokacije stubova za prenos struje u jednom od regiona Krima.

Prema procenama stručnjaka za energetiku, u slučaju da dalekovodi budu oštećeni, bez struje će ostati više od pet hiljada potrošača, uključujući i objekte vitalne infrastrukture poluostrva, ističe se u saopštenju.

Pokrenuta je istraga.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)